Uverejnené

Návod na šitú kabelku zo špagátov

navod na situ kabelku

Premýšľate, akú kabelku ušiť z nášho extra pevného špagátu na šitie? Pripravili sme Vám jednu ukážku – návod na šitú kabelku.

Čo budeme potrebovať?

cca 25metrov extra pevného špagátu na šitie VEĽKÁvlna

niť (ideálne rovnakej farby ako špagát)

2 karabínky

látku na podšitie

5mm špagát VEĽKÁvlna na ľubovoľný macramé prívesok

a nezabúdajme na šijací stroj, nožnice a špendlíky 😉

Začíname dnom kabelky. Zo špagátu vytvoríme slimáčika, zafixujeme špendlíkom a ideme zošívať cik cak stehom na stroji. Zošitie samotného začiatku si necháme na neskôr, keď budeme mať kruh väčší a bude sa nám s ním lepšie manipulovať. Šijeme až do momentu, kedy dosiahneme požadovanú veľkosť dna kabelky.

Keď už máme dno dostatočne veľké, prechádzame k šitiu steny kabelky. A to veľmi jednoducho – nadvihneme dno kolmo na podložku a pokračujeme v šití.

Špagát sa snažíme rovnomerne a zľahka prikladať, nenapínať ho, aby sme dosiahli peknú rovnú nezvlnenú stenu našej kabelky.

Na popruh si potrebujeme pripraviť ušká…

Samotný popruh vieme vyriešiť buď pripnutím už hotového popruhu napríklad aj z našej ponuky kožených či textilných popruhov, alebo si ho ušijeme podľa nasledujúceho videa.

Už máme skoro hotovo. Ostáva nám len ušiť vnútro kabelky. Nakoľko technika zlyhala počas nakrúcania šitia, videozáznam žiaľ neexistuje a samotná podšívka je už na Vašej kreativite 😉

kabelka sita zo spagatu

Sledujte nás pre ďalšie inšpirácie na našom FB a IG.