Uverejnené

Kabelka zo šnúr na šitie – návod

sita kabelka zo spagatov na sitie

Naša šitá kabelka zo šnúr na šitie má rozmery na šírku cca 28cm a na výšku 31cm. Na dno kabelky sme použili cca 15 metrov 6mm šnúry na šitie VEĽKÁvlna a zvyšok kabelky ušijeme skoro z celého 50 metrového klbka nášho 5mm alebo 6mm špagátu na šitie.

Okrem špagátov VEĽKÁvlna budeme na túto kabelku zo šnúr na šitie potrebovať:

1.krok

Ako pri väčšine výrobkov zo šnúr na šitie začíname so slimáčikom. Šijeme cik-cak stehom, až kým nedosiahneme požadovaný rozmer. V našom prípade to bude 23cm.

2. krok

Keď naše dno má 23cm prejdeme na šitie steny kabelky. Dno nakloníme (nie kolmo, ale tak ako na obrázku) a pokračujeme v šití. Keďže chceme kabelku postupne rozširovať, musí byť dno v cca 45 stupňovom uhle. Čim väčší uhol, tým širšie dno dosiahneme. Keby nakláňame dno kolmo na podložku, bola by naša stena rovná a kolmá a to pri tejto taške nechceme.

3.krok

Po 9 riadkoch pieskovcovej farby zmeníme farbu. Spoj dvoch farieb na záver prekryjeme koženým štítkom. Prvé 3 riadky šijeme ešte v rovnakom naklonení, kým dosiahneme požadovanú šírku – 28cm. Následne dno kabelky nakloníme kolmo na podložku a ďalšie riadky šijeme už rovno.

Po cca 23cm začneme kabelku zužovať. A to tak, že nakloníme už ušitú časť do opačnej strany než predtým a môžeme aj jemne napínať špagát, aby sa nám vrch kabelky trochu zúžil.

4. krok

Už sa blížime ku koncu a tak si pomaly začneme tvarovať kabelku. My sme skončili šiť kabelku pri výške cca 31cm, ale ak sa vám Vaša kabelka inak rozširovala alebo zužovala, výšku si prispôsobite podľa svojich potrieb.

Miesto, kde sme menili farbu špagátu, si nastavíme ako predok kabelky. Zamaskujeme ho koženým štítkom, ktorý bude slúžiť aj ako ozdoba. Boky kabelky vtlačíme do vnútra, čím nám vznikne želaný tvar.

5. krok

Tenkými nožničkami si urobíme malé dierky na okrúhlu karabínku a prevlečieme oba krúžky podľa fotiek. Na zakončenie našijeme tiež kožený štítok. (Odporúčame našiť skôr, ako prevlečiete krúžky. My sme to urobili opačne a potom to našívanie bolo trošku ťažšie ;)) Keďže sme pri prevliekaní krúžkov mohli potrhať nite, prešijeme ručne všetky miesta okolo dierok, aby sa nám kabelka v týchto miestach nezačala párať.

6. krok

Našijeme koženú pracku a kožený štítok, pripneme popruh a máme hotovo 🙂

Ďalšie návody a inšpirácie nájdete aj na našom youtube kanali